کارگاه «قدرت شبکه های اجتماعی در دست محتواهایشان است»
1398/8/1
نوع: کارگاه ها
نویسنده: هانیه طالبی

در روز سه شنبه مورخ 30 مهر 98، کارگاه «قدرت شبکه های اجتماعی در دست محتواهایشان است» با سخنرانی بابک نقاش در باشگاه کارآفرینی تیوان برگزار شد. این کارگاه در خصوص اهمیت آشنایی با تولید محتوا مناسب و انتشار آن در شبکه های اجتماعی برگزار شد. اگر بخواهیم نگاهی جامع به موضوع مطرح شده داشته باشیم می‌توانیم به متن ذیل اشاره کنیم:

متن مهمترین عنصر در ساختار شبکه‌های اجتماعی است اما این اجتماعات ادبیات متفاوتی نسبت به آداب زبان رسمی دارند به همین دلیل است که تولید محتوا برای این کلونی‌ها کار ساده‌ای نیست. هر گروه در این شبکه‌ها دارای هویت و ذائقه مشترک هستند که این اشتراکات باعث تمایز آنها از یکدیگر می‌شود پس هر چقدر محتوای تولیدی مورد پسند مخاطبان بیشتری باشد می‌توان اجتماع بزرگ‌تری ایجاد کرد که خواسته یا ناخواسته به‌دنبال یک هدف مشترک حرکت می‌کنند. در همین ابتدا متوجه شدیم که مخاطب و هدف، دو رکن اصلی در تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی هستند و در کنار مواردی مانند شاخص‌های عملکرد، تقویم و برنامه‌ریزی، می‌توانند مسیر تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی را هموار کنند. یادگیری فرهنگ شبکه‌های اجتماعی به صدها ساعت زمان برای رصد، تولید و تمرین نیاز دارد به همین دلیل در این کلاس تلاش می‌کنیم مهمترین نکته‌ها برای تولید محتوا را مرور کنیم.

سرفصل های بحث شده در این کارگاه به قرار زیر می باشد:

1-اصول تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی

2-چشم‌انداز و هدف در تولید محتوا

3-پرسونا و مخاطب‌شناسی

4-تولید محتوای بصری

5-فرآیند تولید

6-تکنیک FAB برای معرفی محصول

7-پست‌های ویروسی

در ادامه استاد در خصوص هر سرفصل توضیحات و مثالهایی را ارائه کردند که در این جا به اختصار به آنها می پردازیم: اصول تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی: شبکه‌های اجتماعی بر بستر متن و رسانه فعالیت می‌کنند اما ادبیات شفاهی دارند. همچنین این شبکه‌ها با وجود برچسب اجتماعی خود همواره در انزوا مرور می‌شود پس با وجود ذات جمع‌گرایی که دارند مبتنی بر فرد هستند و انتقال پیام در آنها با سایر پلتفرم‌ها متفاوت است.

چشم‌انداز و هدف در تولید محتوا: بدترین حالت در بازاریابی محتوا زمانی است که تولید و انتشار محتوا دچار روزمرگی شود به همین دلیل رویکردی انتخاب می‌کنیم که در مسیر اهداف کسب‌وکار باشد. چشم‌اندازها و هدف‌ها ممکن است برای آگاهی از برند، مسئولیت اجتماعی، جذب منابع انسانی یا موارد دیگر تعریف شوند و در این کلاس برخی از این موارد را مرور می‌کنیم.

پرسونا و مخاطب‌شناسی :شناخت مخاطب مهمترین بخش از فرآیند تولید محتوا است. زمانی که بدانیم محتوای ما توسط سیستم‌های پیچیده انسانی مصرف می‌شود، دقت بیشتری روی تولید محتوا خواهیم داشت به همین دلیل است که باید یک پرسونا طراحی کنیم.

تولید محتوای بصری: محتوای بصری درک بهتری از پیام برای مخاطب ایجاد می‌کند و به‌خاطرسپاری آن ساده‌تر است. در این کلاس چند تکنیک موثر در تولید محتوای بصری را مرور خواهیم کرد و بدون اینکه وارد بحث عکاسی یا فیلمبرداری شویم ترفندهایی برای جذابیت بیشتر محتواهای بصری را خواهیم آموخت.

فرآیند تولید : تولید محتوا از ایده شروع می‌شود و تا زمانی که مطمئن شویم تعداد قابل قبولی از مخاطبان این محتوا را مصرف کرده‌اند به تلاش خود ادامه می‌دهیم. فرآیند تولید به عوامل مختلفی مثل زمان، مکان انتشار، منابع و ترویج وابسته است و در کلاس با این عوامل آشنا می‌شویم.

تکنیک FAB برای معرفی محصول: تکنیک FAB یکی از قوی‌ترین مدل‌هایی است که می‌توانیم برای معرفی محصول، تالیف رپورتاژ، طراحی آگهی، اقلام بازاریابی مانند تراکت و موارد دیگر از آن استفاده کنیم.

پست‌های ویروسی: رشد ارگانیک را فراموش کنید. شاید زمانی در گذشته یک کانال به‌طور طبیعی رشد می‌کرد اما این اتفاق سال‌ها است که منقضی شده و برای جذب مخاطبان جدید نیاز به روش‌های نوین داریم. محتواهای ویروسی یکی از مواردی هستند که می‌توانند نام و محصول ما را در جوامعی به نمایش بگذارند که دسترسی به آنها آسان نیست. برخی از مشخصه‌های محتوای ویروسی را در کلاس بررسی می‌کنیم.

بررسی پلتفرم‌های اینستاگرام، توییتر، لینکدین: هر یک از شبکه‌های اجتماعی می‌توانند لحن زنانه یا مردانه داشته باشند و دارای ادبیات مخصوص خود هستند. به همین دلیل انتشار کپشن اینستاگرام در توئیتر یک خطای استراتژیک است. با شناخت مخاطب در هر یک از این جوامع تلاش می‌کنیم انتقال پیام را هوشمندانه‌تر انجام دهیم.

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.